Službeni prijem

Merkel sjedeći slušala intoniranje himni u Berlinu

Objavljeno: 11.07.2019. u 16:51

Merkel je izjavila da se dobro osjeća i da nema razloga za brigu za njeno zdravstveno stanje

FOTO: Foto: Anadolija

Nakon što je na tri ceremonije drhtala na pozornici, njemačka kancelarka Angela Merkel danas je sjedeći u stolici propratila intoniranje himni tokom službenog prijema danskog premijera Metteu Frederiksenu, javlja Anadolu Agency (AA).

Merkel je danas u Berlinu primila danskog kolegu Frederiksena, a oboje su intoniranje himni propratili sjedeći u stolicama na podijumu.

Razlog za upotrebu stolica je drhtavica koju je njemačka kancelarka u proteklih nekoliko sedmica pretrpjela na tri događaja.

Merkel je prvu drhtavicu imala 18. juna tokom svečanog prijema ukrajinskog premijera Vladimira Zelenskiya. Deset dana kasnije Mekrel je imala sličan problem i tokom inauguracije njemačke ministrice odbrane Christine Lambrecht.

Drhtavica njemačke kancelarke se ponovila i jučer tokom prijema finskog kolege Anntija Rinnea. Slučaj je izazvao spekulacije u javnosti o njenom zdravstvenom stanju.

Merkel je izjavila da se dobro osjeća i da nema razloga za brigu za njeno zdravstveno stanje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije