open-navfaktor-logo
search
Humanitarna akcija
"Merhamet" uručio pomoć za 50 porodica pogođenih zemljotresom u Bosanskoj Kostajnici
Delegacija humanitarne organizacije "Merhamet", predvođena predsjednikom Kenanom Vrbanjcem danas je u Bosanskoj Kostajnici, u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, podijelila prehrambene pakete i sredstva za higijenu, kao pomoć za 50 porodica čija je imovina stradala u zemljotresu.
06.01.2021. u 15:14
get url
text

Tim porodicama, "Merhamet" je podijelio 50 prehrambenih paketa i 50 paketa sa sredstvima za higijenu.

Kako je kazao predsjednik "Merhameta" MDD Kenan Vrbanjac, 35 porodica smješteno je kod svoje rodbine, dok je preostalih 15 porodica utočište našlo u Staračkom domu u Grdanovcima, nadomak Bosanske Kostajnice, navedeno je u saopštenju.

- Željeli smo da pokažemo solidarnost sa porodicama čiji su domovi nastradali u zemljotresu i koje su se sada našle u teškom materijalnoj situaciji. 'Merhamet' je nastojao da im pomogne u skladu sa svojim mogućnostima, te da im uruči urgentnu pomoć i na neki način im olakša situaciju - kazao je Vrbanjac.  

Podjeli paketa prisustvovali su direktori "Merhametovih" regionalnih odbora, čelnici "Merhameta" u Bosanskoj Kostajnici, te glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u ovom gradu Haris ef. Ahmić.

"Merhamet" je nakon katastrofalnog zemljotresa u Hrvatskoj pokrenuo humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći stanovništvu Petrinje i Gline, koja će trajati do 31. januara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.