open-navfaktor-logo
search
Pomoć migrantima
Merhamet podijelio pakete djeci migranata u USK
U akciji prikupljanja pomoći učestvovali učenici osnovnih i srednjih škola u FBiH
17.11.2018. u 13:41
get url
text

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" podijelilo je danas pomoć za svu djecu migranata u USK, prenosi Anadolu Agency.

Pomoć je prikupljena u okviru velike "Merhametove" akcije "Dajem slatkiš za tvoj osmijeh", koja je trajala od 29. oktobra do 17. novembra i provodila se u osnovnim i srednjim školama na teritoriji FBiH.

"Merhametov" konvoj doputovao je jutros u Bihać te je pomoć podijeljena u izbjegličkim kampovima "Borići" i "Bira". Predsjednik HO "Merhamet" Mensur Bektić, tokom obraćanja novinarima, izrazio je zadovoljstvo rezultatima akcije.

- Moji saradnici i ja smo veoma zadovoljni odzivom škola u FBiH na naš poziv da se uključe u akciju "Dajem slatkiš za tvoj osmijeh". Gotovo da nema škole koja nije učestvovala u našoj humanitarnoj akciji. Željeli smo uključiti učenike kako bi kod njih razvijali osjećaj za solidarnost. Oni su, zajedno sa svojim roditeljima, profesorima i direktorima škola, potvrdili da kod njih solidarnost postoji i to na veoma visokom nivou. Zahvaljujem se svim osnovcima i srednjoškolcima koji su učestvovali u našoj akciji. Hvala i roditeljima, nastavnicima i rukovodstvima škola - kazao je Bektić.

{$galerijaFotografija}

Prema njegovim riječima, u "Merhametovoj" akciji je učestvovalo više od 150 škola, brojne institucije, firme, džemati i pojedinci. Vrijednost prikupljene pomoći iznosila je oko 130.000 KM.

Zajedno s odjećom, prehrambenim artiklima i sredstvima za higijenu koje je "Merhamet" danas također podijelio, ukupna vrijednost podijeljene pomoći migrantima u USK iznosila je oko 200.000 KM.

- Uspjeh naše akcije je još fascinantniji ako se zna da je ona trajala relativno kratko. Ovo je još jedna potvrda solidarnosti naših građana, ali i njihovog povjerenja u Merhamet, što nas jako raduje - kazao je Bektić.

Nakon kampova "Borići" u Bihaću, Merhametov konvoj se uputitio prema prihvatnom centru "Sedra" kod Cazina, gdje je, također, podijeljena znatna količina humanitarne pomoći.

"Merhametova" delegacije je potom otputovala i u Veliku Kladušu, gdje je posjetila izbjegličke kampove "Trnovi" i "Miral" i poklonima obradovala migrante i njihovu djecu.

Merhametova pomoć migrantima
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.