open-navfaktor-logo
search
Podrška povratnicima
"Merhamet" organizirao iftar u Bosanskoj Dubici: "Uvijek uz Bošnjake u manjem bh. entitetu"
Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet", u okviru svojih ramazanskih aktivnosti, organiziralo je večeras zajednički iftar sa bošnjačkim povratnicima u Bosanskoj Dubici.
17.04.2022. u 21:56
get url
text
Iftar u Bosnaskoj Dubici

Domaćin je bio Regionalni odbor "Merhameta" Banja Luka, a iftarski obroke pripremile su članice Aktiva žena "Merhameta" u "Merhametovoj" narodnoj kuhinji u Bosanskom Novom, prenosi Anadolu Agency.

Iftaru su prisustvovali i predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac, generalni sekretar Sidik Aždahić i direktori "Merhametovih" regionalnih odbora Banja Luka Jasmin Spahić i Sarajevo Munib Bujak te predsjednik "Merhameta" Sisak Šaban Kadrić. Gost na "Merhametovom" iftaru bio je i predsjednik Skupštine Opštine Bosanska Dubica Vladimir Okić.

Predsjednik HO "Merhamet" MDD Kenan Vrbanjac je izrazio zadovoljstvo što je "Merhamet" i ove ramazanske večeri zajedno sa Bošnjacima u manjem bh. entitetu, naglašavajući da plan "Merhametovih" ovogodišnjih ramazanskih aktivnosti posjetiti ona mjesta u manjem entitetu gdje žive bošnjačke povratničke porodice, saopćeno je iz "Merhameta".

- Želimo da se što više ramazanskih večeri družimo i da zajedno iftarimo sa bošnjačkim povratnicima, da sa njima podijelimo radost iftara i da im poručimo i damo do znanja da će "Merhamet" uvijek biti uz njih. Večeras smo sa Bošnjacima u Bosanskoj Dubici, a ranije smo zajedno iftarili sa našim sunarodnicima u Zvorniku, odnosno, Kula Gradu, potom u mjestu Knežina, u općini Sokolac, u Bosanskom Novom i drugim mjestima. "Merhamet" će do kraja mubarek mjeseca ramazana organizirati zajedničke iftare u brojnim mjestima u manjem bh. entitetu za bošnjačke povratnike - poručio je Vrbanjac.

Direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Banja Luka Jasmin Spahić je zahvalio predsjedniku Vrbanjcu i direktorima "Merhametovih" regionalnih odbora što su prisustvovali zajedničkom iftaru sa Bošnjacima u Bosanskoj Dubici, kojima je to poruka da nisu sami.

Bošnjački povratnici u Bosanskoj Dubici su se zahvalili "Merhametu" što su upriličili iftarsko druženje. Kazali su da im je "Merhamet" u Bosanskoj Dubici mjesto okupljanja i svojevrsno utočište, gdje se Bošnjaci osjećaju kao u svojoj kući.

"Merhamet" nastavlja sa organiziranjem iftara za bošnjačke povratničke porodice u Republici Srpskoj, a pored pripreme i podjele iftara, ova humanitarna organizacija će tokom ramazana podijeliti brojne prehrambene pakete.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.