open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Cityja
Mendy oslobođen optužbe za silovanje 19-godišnjakinje
Fudbaleru Manchester Cityja Benjaminu Mendyju odbačena je jedna od osam optužbi za silovanje za vrijeme suđenja koje je u toku na sudu u Chesteru.
14.09.2022. u 11:19
get url
text

VEZANI TEKST - Fudbaler Manchester Cityja optužen za četiri silovanja, klub ga suspendovao

Mendy, 28-godišnji Francuz, oslobođen je optužbe za silovanje 19-godišnjakinje u svom domu u Cheshireu 24. jula prošle godine.

Njegov prijatelj koji je zajedno optužen sa njim Louis Saha Matturie (41) također je oslobođen dvije tačke optužnice za silovanje i jedne za seksualno zlostavljanje iste žene nakon što tužilaštvo nije ponudilo daljnje dokaze protiv optuženih po te četiri tačke.

Mendy je sa reprezentacijom Francuske 2018. osvojio naslov svjetskog prvaka, a podsjetimo, u početku su ga teretili za sedam silovanja i seksualni napad.

Sedma optužba za silovanje (ona koje je oslobođen) došla je u januaru ove godine od nove tužiteljice. Ostale optužbe za silovanja i napastvovanje se odnose na period između oktobra 2020. godine i augusta prošle godine.

VEZANI TEKST -  Fudbaler Manchester Citya prebačen u najnasilniji zatvor u Engleskoj

Mendy je postao najskuplji odbrambeni igrač u historiji fudbala 2017. godine kada ga je Manchester City doveo iz Monaca za 60 miliona eura. Odigrao je 75 utakmica, ali nikada nije opravdao silno uloženi novac. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.