open-navfaktor-logo
search
Ponuđen FSBiH
Menadžeri na klupu Zmajeva "guraju" Erwina Koemana, posao kvari jedna "sitnica"
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine ostala je bez selektora, nakon što je Dušku Bajeviću istekao ugovor, a već se užurbano radi na pronalasku njegovog nasljednika.
09.12.2020. u 14:07
get url
text
get url
text

Stručna komisija za pregovore u kojoj su Emir Spahić i Zvjezdan Misimović već je obavila zvanične razgovore sa Ivaylom Petevom, nakon kojih je, kako je potvrđeno za Faktor postalo jasno da je bugarski stručnjak daleko od klupe Zmajeva.

Također, potvrđeno nam je da će narednih dana biti obavljeni i razgovori sa dvojicom Sergeja - Barbarezom i Jakirovićem, a do tada, pojedini menadžeri kroz medije će gurati svoje "pulene".

VEZANI TEKST - Bosanski lonac: Povratak Spahića, navijači žele Barbareza, hoće li to "aminovati" Vico Zeljković?

U moru svjetskih "asova" sada je isplivalo ime Erwina Koemana, nekadašnjeg reprezentativca Nizozemske, koji je kako piše SportSport.ba, navodno ponuđen Fudbalskom savezu BiH, a posljednji posao imao je na klupi reprezentacije Omana.

Erwin je brat aktuelnog trenera Barcelone, Ronalda, a trenersku karijeru počeo je u Waalwijku 2005. godine. Radio je i Feyenoordu, Utrechtu, Eindhovenu, Waalwijku, Fenerbahceu..., te reprezentaciji Mađarske. I nigdje se nije proslavio!

Međutim, njegove šanse da sjedne na klupu Zmajeva ravne su nuli, jer ne ispunjava jednu "sitnicu", odnosno jedan od važnijih kriterija.

Čelnici FSBiH, odnosno Komisija za pregovore, koju čine predsjednik i potpredsjednici Saveza, te predsjednici entitetskih saveza, u planu sa ciljevima i kriterijima za izbor selektora uvrstili su stavku da "novi selektor treba poznavati naš jezik". Što ne ide u prilog Erwinu i njegovom pregovaračkom timu... Ako u međuvremenu Koeman ne propriča naš jezik. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.