open-navfaktor-logo
search
Jedinstven lik
Menadžer LA Galaxyja ima plan: Ostaje li Zlatan Ibrahimović u Americi?
Dennis te Kloese izjavio je da planira razgovarati sa Zlatanom o njegovoj budućnosti s ciljem da ga zadrži u klubu
30.10.2019. u 23:55
get url
text
get url
text

Slavni švedski napadač bh. korijena Zlatan Ibrahimović bi mogao produžiti saradnju s LA Galaxyjem, iako se posljednjih sedmica mnogo pisalo da bi uskoro mogao promijeniti sredinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dennis te Kloese, generalni menadžer LA Galaxyja, izjavio je da planira razgovarati sa Zlatanom o njegovoj budućnosti s ciljem da ga zadrži u klubu.

- Moj plan sa Zlatanom, a poznajem ga već duže vrijeme, je sjesti s njim nakon što se malo smire stvari i procijeniti šta je dobro za njega, njegovu porodicu, njegovu fizičku spremnost ali i za nas - rekao je Te Kloese za ESPN Deportes.

Istakao je da svi dobro znaju da je Ibrahimović veliki igrač, napominjući da se radi o, kako je kazao, jedinstvenom liku.

- Mislim da nam je ove godine mnogo pomogao, to je očito, sa brojem postignutih golova, u čemu je bio vrlo impresivan - rekao je Te Kloese, dodajući da će s Ibrahimovićem razgovarati vjerovatno već naredne sedmice.

Ibrahimoviću krajem decembra istječe ugovor s LA Galaxyjem, a neki mediji već sada tvrde da bi mogao preći u drugi klub, a moguć je i povratak u Evropu.

Italijanski mediji su prethodnih dana pisali da bi se Ibrahimović mogao vratiti u Italiju. Italijani tvrde da bi se 38-godišnji Ibrahimović mogao vratiti u Inter već u januaru.

U sjajnoj karijeri, Ibra je igrao za Malmo FF, Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. U ekipu LA Galaxyja je stigao 2018. godine, a od tada je za američki tim upisao 56 nastupa i postigao 52 gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.