open-navfaktor-logo
search
Nisu u planovima
Menadžer Arsenala dvojici fudbalera poručio kako je najbolje da odu
Želim im sve najbolje, a mislim da je sada za njih najbolje da potraže drugi klub i pronađu novi izazov, rekao Emery
23.08.2019. u 08:56
get url
text

Unai Emery, menadžer Arsenala, uoči subotnjeg derbija trećeg kola Premier lige protiv Liverpoola, rekao je da je za Shkodrana Mustafija i Mohameda Elnenyja najbolje da pronađu novi klub prije završetka ljetnog prelaznog roka, prenosi Anadolu Agency (AA).

Obojica fudbalera od početka sezone nisu bila niti jednom uvrštena u sastav Topnika, a Emery im je otvoreno rekao da su višak.

- Imamo nekih igrača, koji znaju svoju situaciju. Na primjer, Mustafi i Elneny, oni znaju kakav je njihov status. Želim da igrači budu sretni, a prošle godine Mustafi i Elneny, kada nisu igrali, nisu bili sretni. S njima sam prošle sezone obavio puno razgovora i mislim da je za njih najbolje da odu i potpišu za drugi tim gdje će igrati, gdje mogu biti sretni i nastaviti karijeru - kazao je Emery i dodao:

- Oni su veliki igrači, ali će ovdje imati male šanse da pokažu svoj kapacitet i da budu zadovoljni s nama igrajući nekoliko minuta. Želim im sve najbolje, a mislim da je sada za njih najbolje da potraže drugi klub i pronađu novi izazov. Uz puno poštovanje, oni treniraju s nama, ali znaju svoju situaciju.

Arsenal je odlično otvorio sezonu u Premier ligi sa dvije pobjede protiv Burnleyja i Newcastlea. Stoga sa šest bodova dijele prvo mjesto upravo sa Liverpoolom kod kojeg će u subotu sa početkom u 18.30 sati gostovati na Anfieldu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.