open-navfaktor-logo
search
Načelnik Ilidže
Memić: Stambolić i Muzur promijenili su vjeru i partiju, pa onda i pamet
Kao načelnik, izražavam punu podršku svim konstruktivnim inicijativama, koje će doprinijeti napretku naše lokalne zajednice, ma iz koje političke opcije dolazile, ali uvrede i neprimjeren način komunikacije prema meni neću tolerisati, kaže Memić
26.10.2018. u 16:35
get url
text

Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić oglasio se danas povodom dešavanja na sjednici Općinskog vijeća održanoj 25. oktobra na kojoj je došlo do verbalnog sukoba između njega i vijećnika Tarika Stambolića.

Memićevu reakciju prenosimo u cjelosti:

- Ovaj događaj koji se desio  na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća  ne treba i ne smije se dešavati  u našem društvu posebno ne na sjednicama općinskog vijeća, jer na istim prisustvuju  izabrani zvaničnici i predstavnici naroda koji trebaju biti primjer, kako se treba ponašati i komunicirati odgovorno i argumentovano.

Kao načelnik, izražavam punu podršku svim konstruktivnim inicijativama, koje će doprinijeti  napretku naše lokalne zajednice, ma iz koje političke opcije dolazile, ali uvrede i neprimjeren način komunikacije prema meni neću tolerisati. Događaj koji se zbio na sjednici ne bih nazvao incidentom niti je došlo do sukoba nego do reakcije na komunikaciju vijećnika koji rekao bih “maltretira” već dvije godine Općinsko vijeće, ne znajući kako službe rade, ne tražeći informaciju, već reaguje negativno na sve  što se dešava u Općini Ilidža, nekorektno, neodgovorno , zlonamjerno i populistički.

Ispada da stvari za koje su vijećnik Tarik Stambolić i Nermin Muzur dizali ruke nakon sto su promjenili vjeru i partiju, promijenili su i pamet, čime prave haos među službenicima, šireći strah da se bilo šta uradi i gurajući sve u trogodišnji, petogodišni i desetogodišnji nazadak, a  istovremeno, svaki započeti projekat, obrćući činjenice, nazivaju kriminalom  i lopovlukom, pri tome nemajući ni informacije ni znanje.

Što se tiče poduzimanja mjera vezano za nemili događaj postoji Etička komisija Općinskog vijeća koja treba da odgovori gdje je etika u zahtjevima koji dotični iznosi, a treba dazna da budžet nije planiran da se rješavaju njihove želje.  Isto tako morat će shvatiti da trebaju da budu  ono zašto su ih građani izabrali a ne kočnica razvoja Općine Ilidža. Odnos prema instituciji načelnika će biti recipročno primjenjen prema njima kako se i oni odnose prema meni. Smatram ih i odgovornim za to što ništa nije urađeno u rješavanju problematike vodozaštitne zone, komunalne problematike gradnje centra za djecu sa posebnim potrebama i sve ostale projekte za koje su bili protiv, jer su prešli u drugu političku opciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.