open-navfaktor-logo
search
"Tužite me i dokažite"
Memić odgovorio Konakoviću: Prošli ste kroz škole, ali škole nisu kroz vas; biljke ste bez pameti
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić reagirao je na navode zatupnika u Skupštini KS i lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića, koji je sinoć na svom Facebook profilu iznio tvrdnje da se u ovoj općini "projekti završavaju, noseći na kafu ljudima iz općinskih službi", te da će se to sve promijeniti "od novembra ako Bog da" kada na toj poziciji bude, kako je kazao "načelnik koji ne uzima na kafu, a radi stručno i pošteno".
01.10.2020. u 14:58
get url
text

VEZANI TEKST - Raspodjela oko 700.000 KM od Turističke zajednice KS: Novac za članove NiP-a, jarane, poslovne partnere...

Konaković je napisao da je "stručni i pošteni" kandidat Naroda i pravde za načelnika Ilidže Nermin Muzur.

- Nisam želio učestvovati u kampanji u kojoj se kandidati Naroda i pravde ponašaju kao djeca te se rasplaču i kroz plač možete čuti: "Tužit ću te mami!" A šta i očekivati od ljudi koji mijenjajući partije i dokazujući da su bili biljke bez mišljenja i pameti koji odjednom postadoše eksperti za sve - kazao je na početku reagiranja Memić.

Ipak, dodaje, nije mogao prešutjeti iznesene tvrdnje "Konakovića i njegovih marioneta".

Konakovićeve tvrdnje sa Facebooka su sinoć na društvenim mrežama izazvale pravu eksploziju reakcija i podsmijeha. U vezi s tvrdnjama da mu se javio investitor, većina je zaključila da takvo pisanje Konakovića spada u kategoriju - nije se desilo. Tačnije, mnogi su skloni vjerovati da je Konaković doslovno cijelu priču izmislio. 

 

Status Elmedina Konakovića u kojem proziva "ljude koji vode procese na Ilidži"

Nastavak reagiranja načelnika Memića u nastavku prenosimo u cijelosti: 

- Prošli ste kroz škole, ali je primjetno da škole nisu kroz vas. Ne znam da fiskultura ima veze sa stručnim radom i poslovima koji se rade u Općini. Svaki građanin može i treba prijaviti krivično djelo koje je vidio da je počinjeno ili je došao do saznanja da je počinjeno. Ova obaveza je moralna, ali i zakonska, zato i postoje institucije, gdje građanin mora podnijeti, a i neprijavljivanje predstavlja također krivično djelo.

Zahvaljujući skidanju sa dnevnog reda Odluke o pravljenju Doma za djecu sa poteškoćama u razvoju pokazali ste svoj nemoral i nedosljednost i koliko vam je važna Ilidža.

Insistiranjem na zakonima koje je uveo Kanton i Grad, a koji štete razvoju i životu na Ilidži, pokazujete da sa vama ne može biti razvoja jer niste podržali ni izmjene Pravilnika o vodozaštitnoj zoni, Novoj Ilidži ili bilo čemu drugom. Nemate pojma da izrada urbanističkog plana u Sarajevu zna trajati od pet do deset godina, a mandati u općinskoj vlasti vijećnika i načelnika traju četiri godine.

Obećavate ljudima da ćete nešto uraditi, a po ovome što vam je rečeno ispada da svjesno lažete jer vam treba proći više od pet godina za bilo koji urbanistički plan, a u tom vremenu je zabranjeno izdavanje dokumenata koji vi obećavate. Kad znate, što lažete?!

Ako tvrdite da imate saznanja da sam primao mito, pozivam vas da tužite i prijavite me jer vaše prijave i cinkarenje je vaš način rada, vi drugo i ne znate. Da vjerujem u sudove, tužio bih vas, ali o tome ću donijeti odluku. Pričate bapske priče i tračeve, to je vaš život. Pozivam vas da prijavite i dokažite, a do tada sramite se svoje bijede i želje za vlašću.

Prodat ćete svakog, a ne vidite ko vam radi o glavi, i vama i Bosni i Hercegovini!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.