open-navfaktor-logo
search
Općinski načelnik
Memić obećao pomoć za kupovinu videonadzora za crkvu u Blažuju
Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić izražava zabrinutost i najoštrije osuđuje napad vandala na hram Svetog Save u naslju Blažuj gdje je izvršena provala, kao i na grobljansku salu starog pravoslavnog groblja na Vrelu Bosne, a koja pripada ovoj pravoslavnoj crkvi.
27.07.2020. u 15:54
get url
text

Prema njegovim riječima, vjerski objekti se smatraju simbolima vjerske zajednice i svaki napad na vjerski objekat može se doživjeti kao napad na cijelu zajednicu i naše komšije.

{$galerijaFotografija}

Tim povodom danas zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Ilidža Muhamedom Omerovićem i vijećnikom Amelom Pintolom obišao je ovaj sakralni objekat.

U razgovoru sa jerejom Darkom Danilovićem, parohom blažujskim i protojerejem Miljanom Rađenovićem, načelnik Memić je izrazio žaljenje zbog nastale situacije, te obećao pomoć Općine pri kupovini videonadzora, kako bi se smanjila krivična djela.

Tokom posjete načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća bili su i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.

Senaid Memić obišao za crkvu u Blažuju, 27.07.2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.