Petak, 19.08.2022.

Memić obećao pomoć za kupovinu videonadzora za crkvu u Blažuju

Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić izražava zabrinutost i najoštrije osuđuje napad vandala na hram Svetog Save u naslju Blažuj gdje je izvršena provala, kao i na grobljansku salu starog pravoslavnog groblja na Vrelu Bosne, a koja pripada ovoj pravoslavnoj crkvi.

Prema njegovim riječima, vjerski objekti se smatraju simbolima vjerske zajednice i svaki napad na vjerski objekat može se doživjeti kao napad na cijelu zajednicu i naše komšije.

Tim povodom danas zajedno sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Ilidža Muhamedom Omerovićem i vijećnikom Amelom Pintolom obišao je ovaj sakralni objekat.

U razgovoru sa jerejom Darkom Danilovićem, parohom blažujskim i protojerejem Miljanom Rađenovićem, načelnik Memić je izrazio žaljenje zbog nastale situacije, te obećao pomoć Općine pri kupovini videonadzora, kako bi se smanjila krivična djela.

Tokom posjete načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća bili su i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, koji rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh