Memić i Švrakić potpisali ugovor o održavanju Festivala "Ilidža 2018"

objavljeno: 23.01.2018. u 14:52

Općina Ilidža će i ove godine organizirati i realizirati kulturno-muzičku manifestaciju pod nazivom Festival "Ilidža 2018. godine.“ Ilidžanski festival predstavlja početke karijera najvećih interpretatora sevdalinki. S ciljem da i ove godine Festival okupi nove muzičke stvaraoce i interpretatore, pripreme će početi i ranije.Tehnički organizator kao i prethodne tri godine bit će Hayat televizija.

U Općini Ilidža je tim povodom 23. januara 2018. godine potpisan Ugovor o organizaciji Festivala, a potpisali su ga načelnik Općine Ilidža Senaid Memić i direktor Hayat TV Elvir Švrakić.

- Ilidžanski festival, koji ima dugogodišnju tradiciju, ujedno je i odgovornost prema muzici. Svako muzičko doba nosi neku posebnost, pa se nadamo da će i ove godine ponuditi publici nešto što će se pamtiti. Znamo da je Ilidžanski festival naš brend, nešto što našu lokalnu zajednicu čini prepoznatljivom u cijelom regionu, a to je i naša obaveza, a i odgovornost. Nastavljamo i ove godine s tom lijepom obavezom - izjavio je, između ostalog, načelnik Memić.

- Tim profesionalaca i muzičkih znalaca, okupljenih oko pripreme i realizacije Festivala, učinit će sve kako bi Festival u skorijoj budućnosti postao najveći regionalni muzički festival. Hvala Općini Ilidža, koja je nama dala zadatak, a mi ćemo se potruditi da ga tehnički organizujemo bolje nego prošle godine - dodao je Švrakić.