open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
Mektić: Notorna je neistina da nisam htio dati saglasnost da helikopter gasi požar na Romaniji
Zahtjev je stigao u nedjelju, mi odgovaramo da smo saglasni, a da ćemo potpisanu saglasnost sa ministrovim potpisom dostaviti u ponedjeljak. To je uobičajena procedura jer je bila nedjelja, ja taj dan nisam bio u Sarajevu, kazao je Mektić
29.10.2019. u 12:52
get url
text

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, na konferenciji za novinare u Sarajevu danas je opovrgao navode RTRS-a i ATV-a da nije dao saglasnost da se helikopter Oružanih snaga BiH angažira na gašenju požara na Romaniji. 

Kako je objasnio, zahtjev Civilne zaštite RS-a poslat je u nedjelju, 27. oktobra u 12.50 sati Ministarstvu odbrane, koje je zatim, u 13.56 sati poslalo mail Ministarstvu sigurnosti u kojem se traži saglasnost. 

- Zahtjev je stigao u Operativni centar, mi u 14.06 sati odgovaramo da smo saglasni, a da ćemo potpisanu saglasnost, sa ministrovim potpisom dostaviti u ponedjeljak. To je uobičajena procedura jer je bila nedjelja, ja taj dan nisam bio u Sarajevu - kazao je Mektić, uz objašnjenje da je jučer i potpisao tu saglasnost. 

Kako je kazao, izvještaji u kojima se navodi da nije dao saglasnost su notorna neistina, izmišljotina i neviđeni bezobrazluk. Dodao je da će od RTRS-a zahtijevati da demantuju objavljenu informaciju, a sutra će podnijeti prijavu RAK-u u kojoj će tražiti da preispitaju lažnu vijest.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.