open-navfaktor-logo
search
Zatražio prekid
Mektić napustio sjednicu Parlamenta BiH jer nema ozbiljnih tema na dnevnom redu
Zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Mektić napustio je današnju sjednicu Doma i zatražio prekid sjednice ocjenjujući da na njoj nije bilo predviđeno razmatranje ozbiljnih tema koje se tiču građana BiH.
03.02.2021. u 14:00
get url
text

On je predložio da se nastavak sjednice organizira onda kad se steknu kvalitetni uvjeti da se može raspravljati o ozbiljnim pitanjima koja se tiču sudbine naroda i države BiH.

- Imamo ozbiljnih problema poput rješavanja 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije i donošenje reformskih zakona. Imamo i problem rješavanja nabavke vakcina. Sve države u našem regionu ozbiljno su otpočele s vakcinacijom stanovništva, a mi nismo ni blizu toga - kazao je Mektić.

Ocijenio je i da se Vijeće ministara nije potrudilo, kako kaže, da dostavi jednu ozbiljnu informaciju i da upozna Zastupnički dom, ali i građane BiH kad i kako će rješavati ta važna pitanja.

Pojasnio je da dnevni red današnje sjednice sadrži 29 tačaka, ali ni jedna od njih nije posvećena rješavanju problema u BiH, nego su u pitanju usaglašavanja, izvještaji te imenovanja upravnih i nadzornih odbora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.