open-navfaktor-logo
search
Emir Kusturica
Mektić laže da su Prilepin i Dodik bili u Andrićgradu
Nikada Dodik nije bio sa Prilepinom u Andrićgradu i mislim da se nikada u životu nisu ni sreli - tvrdi Kusturica
30.08.2018. u 09:17
get url
text

Reditelj Emir Kusturica odgovorio je na tvrdnje ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da su se Kusturica, predsjednik RS-a Milorad Dodik i ruski pisac Zahar Prilepin sastajali u Andrićgradu.

Prema Kusturicinim riječima, ovi navodi državnog ministra sigurnosti nisu istiniti. 

- Pa tako, taj Mektić kaže da su se Dodik i Prilepin, a eto izgleda i ja s njima, sreo u Andrićgradu. Nikada Dodik nije bio sa Prilepinom u Andrićgradu, i mislim da se nikada u životu nisu ni sreli, ali za Andrićgrad odgovorno tvrdim da nisu. Dakle, sve je kao u današnjem svijetu - elita koja prosljeđuje svojoj svjetskoj policiji zadatke koji nemaju veze sa istinom nego je važno samo da čine ono što eliti ide u korist, ali ne svojoj eliti, eliti svog naroda, već svjetskoj eliti i naravno onda umjesto istine ide laž - rekao je Kusturica, prenosi Srna.

Podsjetimo, ministar Mektić je na konferenciji za medije prije dva dana kazao da je Prilepin, kojem je OSA nedavno zabranila ulazak u našu zemlju zbog sigurnosnih razloga, već 20 do 30 puta dolazio u BiH, a u evidencijama ga ima samo 2017. godine. 

- Ulazio je tako da ne bude prijavljen na graničnim prijelazima. U Rusiji je Prilepin vodio jednu utradesničarsku partiju, koja je zabranjena od ruskih vlasti. Ovdje se sastajao s ljudima i razrađivali su planove kako treba uništiti opoziciju u RS-u. Zadnji takav sastanak je bio u Andrićgradu, a učestvovao je i Milorad Dodik, Emir Kusturica i još neke osobe - ustvrdio je Mektić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.