open-navfaktor-logo
search
Polemika u Parlamentu
Mektić Borjani Krišto: Ko vam brani da radite svoj posao, ako to ne možete, sklonite se!
Svi pitaju zašto Parlament ne radi, a svi uredno primamo plaće i imamo privilegije. Ne ulazeći raspravu o tome ko saziva Parlament, predsjedavajuća, vi ste rekli da se moraju ispuniti pretpostavke, pa ko treba da ih ispuni, mi ili vi, pita se Dragan Mektić
14.06.2019. u 11:27
get url
text

Rasprava o dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamenta BiH pretvorila se i o raspravu o sazivanju sjednica ovog doma.

Predsjedavajuća Borjana Krišto kazala je da se sjednice sazivaju redovno kada se ispune sve pretpostavke. Redovna sjednica, kako je to pojasnila predsjedavajuća Krišto, upravo nije sazvana jer za to "nisu stvorene pretpostavke".

Na njene navode zastupnik Dragan Mektić je oštro reagovao.

- Svi pitaju zašto Parlament ne radi, a svi uredno primamo plaće i imamo privilegije. Ne ulazeći raspravu o tome ko saziva Parlament, predsjedavajuća, vi ste rekli da se moraju ispuniti pretpostavke, pa ko treba da ih ispuni, mi ili vi? Ispunite te pretpostavke, ko vam brani da ispunjavate pretpostavke, ako ne možete to da uradite, daj sklonite se neka ih neko drugi ispuni. Mi kao da nemamo nikakvu obavezu prema građanima, kao da žive u izobilju, tako se ponašamo – kazao je Mektić.

- Naprosto sam zbunjen. Ja ne znam u čitavoj ovoj situaciji zašto Parlament ne radi. Zbog čega mi ne rješavamo životna pitanja građana BiH, a svi uredno primamo plaće i sve moguće privilegije koristimo – dodao je Mektić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.