open-navfaktor-logo
search
Eksperti potvrdili
Meksički sudija kiksao: Maroko oštećen za penal protiv Francuske
Maroko je poražen od Francuske u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru sa 0:2, ali je i žestoko oštećen.
14.12.2022. u 23:03
get url
text

Riječ je o situaciji iz 27. minute. Theo Hernandez je u kaznenom prostoru Trikolora izgubio kontrolu nad loptom, a potom pokosio marokanskog ofanzivca Sofiana Boufala. Jasno se vidjelo da ga je udario, ali se nije oglasio meksički sudija Cesar Arturo Ramos. Da stvar bude gora nije reagovao ni VAR.

Marokanci su tako oštećeni, što je potvrdio i ekspert Mario Strahonja, stručni komentator HRT-a.

- Definitivno je riječ o penalu. Ovdje imamo izokrenutu situaciju, vizualno u samom začetku situacije izgleda kao da je Hernandez napadač. Loše je iskontrolirao loptu i nekontrolirano udario Boufala po potkoljenici. Napadač nije uopće kriv što je dobio udarac.

VEZANI TEKST - Pogledajte i procijenite: Meksički sudija oštetio Maroko protiv Francuske?

Definitivno ima svih elemenata za penal. Da stvar bude gora, Boufal je dobio žuti za prekršaj. Definitivno je pobrkao boje dresova i nije bio koncentrisan. VAR se trebao uključiti baš zbog žutog kartona. To je pokazatelj da se u glavi glavnog sudije dogodila rokada i da on apsolutno nije kontrolisao situaciju. Svirao je prekršaj, ali krivom igraču je dao karton. VAR mu je trebao reći da gleda snimku - kazao je Strahonja, dodavši kako to nije jedina greška sudije iz Meksika:

- Čak četiri puta je pogriješio s kartonima po mom mišljenju. U 33, 43, 57. i 69. minuti. To je previše grešaka s disciplinskim mjerama. U jednom navratu je i pomoćni sudija bio nevjerovatno nespreman, na očiti ofsajd je pustio akciju pa tek naknadno digao zastavicu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.