open-navfaktor-logo
search
Zločin u Bugojnu
Mekić ubio staricu, a potom i dvojicu svojih saučesnika?
Prema zasad još zvanično nepotvrđenim informacijama, stradali mladići su zajedno sa uhapšenim Mekićem učestvovali u razbojništvu tokom kojeg je ubijena starica
28.09.2018. u 10:21
get url
text

Narcis Mekić, koji je jučer uhapšen zbog sumnje da je počinio razbojništvo sa smrtnom posljedicom nad 75-godišnjom Ankicom Krstanović u bugojanskom naselju Jaklić, osumnjičen je i za ubistva Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), koji su pronađeni mrtvi u zapaljenoj kući u ulici Kovačuša u drugom dijelu grada.

Prema zasad još zvanično nepotvrđenim informacijama, stradali mladići su zajedno sa uhapšenim Mekićem učestvovali u razbojništvu tokom kojeg je ubijena starica.

Klupko se počelo razmotavati nakon što je jučer u 8.20 sati prijavljen požar u ulici Kovačuša, gdje su, nakon gašenja, pronađena tijela Seferovića i Meškina. Dva sata kasnije prijavljen je pronalazak tijela starice na drugom kraju grada.

- Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika PU i PS Bugojno, te Sektora kriminalističke policije, zbog dovođenja u vezu sa ovim krivičnim djelima jedna osoba je privedena i nad njom se provodi kriminalistička obrada. Tokom dosadašnje istrage pronađeni su određeni tragovi i predmeti koji sa visokim stepenom izvjesnosti ukazuju na moguću vezu osumnjičenog sa navedenim krivičnim djelima - saopćeno je jutros iz MUP-a SBK.

Osim Mekića, privedena je još jedna osoba koja se sumnjiči da mu je pomogla nakon krivičnog djela.

Iako iz policije nisu iznosili detalje iz istrage, nezvanično se moglo čuti da su trojica mladića, koji su se inače intenzivno družili, u kući u kojoj je izbio požar noć ranije organizirali pijanku. Šta se u međuvremenu desilo, predmet je intenzivne istrage koju provodi MUP SBK. Još nije poznato na koji je način izazvan požar u kojem su stradali Seferović i Meškin, a sumnja se da ga je izazvao njihov uhapšeni drug. Iz policije nije precizirano ni to da li su mladići ubijeni prije izazivanja požara.

Tačan uzrok smrti dvojice mladića bit će poznat nakon obdiukcije tijela, koja je zakazana za danas.

- U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom nastavljaju se poduzimati zakonske mjere i radnje na dokumentovanju i dokazivanju navedenih krivičnih djela, nakon čega će osumnjičeni biti predati tužilaštvu na dalje postupanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.