Dječak Mehmed Šabić iz Gračanice, koji je zbog izuzetne hrabrosti nakon stradanja u požaru prozvan Meho Beton, nastavlja borbu.

Kako je objavila organizacija Pomozi.ba, nakon što je bolnici u Münchenu uplaćeno 18.000 KM za jednu od tri neophodne operacije, konačno mu je zakazan dugoočekivani termin.

- Maleni Mehmed će imati operaciju 19. septembra, kada bi mu doktori trebali raditi zahvate na obje šake. Nakon te, slijede još dvije operacije koje koštaju 34.000 KM, a na kojima će se raditi rekonstrukcija uha i lica. Kako njegov otac kaže, Meho je dobar, odmoran, pozitivan i spreman za još jedan boj u nizu za bolje sutra. Lafe, do pobjede - poručuju iz ove organizacije. 

Podsjetimo, tada trinaestogodišnji dječak zadobio je teške opekotine u požaru koji se desio 2017. godine. Iako su mu ljekari davali samo jedan posto šanse za preživljavanje, s obzirom na to da je opekotinama bilo prekriveno 65 posto tijela, dječak se stojički bori sa brojim operacijama i svim drugim izazovima kojima je bio podvrgnut.