Bešić je prije tri večeri uhapšen, nakon što je ponovo došao u sukob sa Fahrudinom Ferizovićem, MMA borcem iz Srebrenika, sa kojim se nedavno potukao nasred raskrsnice u centru tog grada.

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović kazao nam je da mu se na teret stavljaju ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje.

On je, naime, nedugo nakon što je izašao iz zatvora u Orašju, najprije putem Facebooka upućivao prijetnje Ferizoviću, da bi se potom sreli i potukli. U tom okršaju Bešić je izvukao deblji kraj i zadobio je teže povrede.

To ga, međutim, nije spriječilo da prije nekoliko dana dođe u kafić čiji je suvlasnik Ferizović, gdje je prijetio drugom vlasniku kafića i istjerivao goste. Isto je ponovio i neku večer, nakon čega je došla policija i privela ga u Policijsku stanicu Srebrenik. Tu su on i Ferizović međusobno razmjenili teške riječi i prijetili jedan drugom kako će se poubijati.

Ferizović je nakon 24-satnog zadržavanja pušten na slobodu i protiv njga će se u redvnoj proceduri voditi postupak zbog ugrožavanja sigurnosti, kao i nanošenja teških povreda Bešiću, dok je Bešić ipak zadržan.