- Nakon asimetričnih Doma naroda u FBiH i Vijeća naroda u RS-u! Pozivam Palmer i Eichhorst da principe o izbornom zakonu primjene na Hrvate u RS-u. Ako Hrvati ne trebaju iste principe u RS-u, zašto bi ih dobili bilo gdje drugo? Koji je smisao? Da li se ovakvim stavom Palmera i Eichhorst dodatno cementiraju podjele bh. društva!?

VEZANI TEKST - Pozadina Čovićevih ucjena: Aktiviranje "Hrvatske samouprave 2", Dodik mu otvorio put

Problem je što Čović sa Hrvatskom traži legitimitet kao izgovor za pravnu aneksiju dijela teritorija, ali i dodjelu još jednog mehanizma blokade u Predsjedništvu BiH.
Ono što Čović traži preko izbornog zakona kroz virtuelnu jedinicu i monopol HDZ-a na člana Predsjedništva, bosanske stranke treba da traže od RS-a i za ostale i za Bošnjake i za Hrvate.

Ako se mijenjaju pravila igre, mijenjajmo ih na svim nivoima i u cijeloj BiH. Inače nema smisla. Legitimnost i jednakopravnost Hrvata se neće postići kroz funkciju člana Predsjedništva. Legitimnost i jednakopravnost Hrvata se postiže kroz RS: onoliko koliko Hrvati traže od RS-a toliko su iskreno za BiH. A tu se zlokobno šuti jer postoji hrvatsko-srpski dogovor o prepuštanju Posavine i banjalučke regije Beogradu u zamjenu za prijem Srba koje je Hrvatska protjerala, a Milošević potjerao kroz Bljesak i Oluju.

Grlić Radman je jučer pozvao EU da pošalje "snažnu poruku onima koji koče izbornu reformu u BiH". Pozivam EU parlamentarce da pošalju snažnu poruku Grlić Radmanu što ne traži izbornu reformu u RS-u i legitimitet Hrvata u RS-u. Ili je on ministar vanjskih poslova samo za pola države Hrvatske!

Tako Hrvatska, preko Radmana, snažno podržava dalje širenje proruskog utjecaja. Tako Hrvatska "čuva" Ruse u Banjoj Luci. Pozivam bosanske stranke da pregovore o izbornom zakonu tretiraju isključivo kao interes velikohrvatske politike i dovršavanje ratnih ciljeva iz Karađorđeva. Uvjetovati sve dalje dogovore o izbornom zakonu okončanjem aparhtejda koji Herceg Bosna provodi 26 godina. Pitati Palmera koliko puta je Čović govorio o ravnopravnom položaju Hrvata u RS-u? I zašto bi Bošnjaci pristali pričati o ravnopravnosti Hrvata samo na jednom dijelu BiH? Milanović unaprijed naziva izdajnicima sve one koji podrže sancije Dodiku? Nije li to potpuni ruski stav! - napisao je Mehmedović.