open-navfaktor-logo
search
EBRD 2019
Mehmedović: MAP u direktnoj vezi sa inostranim ulaganjima
Trenutno, za potencijalne ulagače ne postoji sigurnost, niti politička stabilnost u našoj zemlji
07.05.2019. u 13:47
get url
text

U naredna dva dana u našoj zemlji se održava poslovni forum " EBRD 2019" na kojem će učestvovati preko 3000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice. Naš najveći benefit od bilo kakvog administrativnog koraka prema NATO-u koji trebamo poduzeti će biti eliminiranje prepreka prema ozbiljnim investitorima u našu zemlju, saopćio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović.

Trenutno, za potencijalne ulagače ne postoji sigurnost, niti politička stabilnost u našoj zemlji. Kako ističe Mehmedović, ukoliko se otkoči priča o MAP-u što je u direktnoj vezi sa ekonomskim razvojem i inostranim ulaganjima u našoj zemlji otvaraju se velike mogućnosti za strane ulagače.

- Sastanak EBRD-a koji se održava u Sarajevu i koji je najveći skup koji se održava u našoj zemlji nakon 25 godina pokazuje da je svijet spreman da nam da šansu. Ako je sada izgubimo, teško da će nam se uskoro ponovo ukazati. Može se misliti da je ovo ucjena od strane međunarodne zajednice, ali se neki političari moraju osvijestiti i shvatiti da su pred njima još dva dana od kojih će zavisiti prosperitet BiH. Jasno nam se poručuje da smo trenutno najvažnija poslovna destinacija na Balkanu. Tu šansu moramo beskompromisno iskoristiti, smatra Mehmedović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.