open-navfaktor-logo
search
Gostovao na FTV
Mehmed Baždarević otkrio ko je vršio pritisak na njega dok je bio selektor Zmajeva
Bivši selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević gostujući u emisiji Plenum na FTV dao je komentar na posljednja dešavanja u i oko reprezentacije Bosne i Hercegovine.
13.09.2021. u 20:57
get url
text

Legendarni Meša se osvrnuo na komentare Asmira Begovića, koji je tokom prijateljske utakmice Zmajeva i Kuvajta, Vicu Zeljkovića, Zvjezdana Misimovića, Ivayla Peteva i grupu menadžera nazvao kriminalcima.

- Radi se o jako ozbiljnim stvarima, teškim riječima, mislim da iza svake riječi mora postojati jak argument. Ne bih želio previše komentarisati ono što je rekao Asmir i što se priča, volio bih govoriti o konkretnim stvarma i pozvati one koji nešto znaju, da kažu javno kako bi institucije mogle uraditi ono što trebaju da urade i što je dobro za fudbal u BiH. Žao mi je, pogođen sam jer sve to osjećam kao svoju kuću i ono što je moje - kazao je Baždarević za FTV.

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je kasnije bio i njen selektor, dotakao se i nemoralnih ponuda tokom njegovog selektorskog mandata.

Na pitanje da li je dobijao cjeduljice i da li je bilo uplitanja i pritisaka da određeni igrači moraju igrati Baždarević je rekao:

- Jeste, bilo je itekakvih pritisaka od onih neozbiljnih do onih vrlo bezobraznih. O konkretnim slučajevima sad pričati, to je bilo prije pet-šest godina, a uvijek je lako govoriti kada nisi na licu mjesta. Ja sam to riješio na način na koji sam mislio da treba. Odsjekao sam to odmah u početku, stavio sam stvari na svoje mjesto. Znali su odakle dolazim, ko sam i šta sam i da sa mnom ne može nikada biti takvih stvari. Znaju moj odgoj, karijeru, moju prošlost, budućnost, tako da...

- Bilo je pritisaka i od strane političkog svijeta, menadžera, navijačkih grupa, međutim ja sam to riješio sa svojim stručnim štabom, ljudima koji su radili sa mnom u FSBiH bez ikakvih problema. Zauzeli smo stav. Siguran sam da ima stvari koje nisu baš najčistije, mislim da jednostavno moramo izaći iz ovoga, ali sa konkretnim stvarima - dodao je legendarni Meša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.