navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vojvotkinja ne glumi

Meghan je zasukala rukave i prihvatila se kutlače

Bivša glumica i britanski princ vjenčali su se u maju, a tek sljedećeg mjeseca kreću na svoju prvu veliku turneju. Posjetit će Australiju, Novi Zeland, Fidži i Tongu, a putovanje će trajati dvije nedjelje

Objavljeno: 17.09.2018. u 21:44
get url
text
Meghan Marke i princ Harry
Meghan Marke i princ Harry

Vojvotkinja Meghan Markle (37) je i prije ulaska u britansku kraljevsku porodicu bila poznata kao veliki humanitarac, a dobrotvorni rad nije zanemarila ni nakon udaje za princa Harryja (34). 

Vojvotkinja od Saseksa posjetila je kuhinju "Hab" u kojoj žene iz različitih kultura zajedno kuhaju, druže se i razmjenjuju iskustva. Meghan je s njima provela dan i pomogla im da spreme obrok porodicama koje su svoj dom izgubile u velikoj eksploziji u zapadnom Londonu prošle godine. Tada je eksplodirao neboder Grenfel, kada je život izgubila 72 ljudi. 

Njihova prva velika turneja  u Australiju, Novi Zeland, Fidži i Tongu trajat će dvije nedjelje. Najviše će se baviti promoviranjem "Inviktus gejmsa", sportskog takmičenja za ratne invalide, kreiranog Harryjevom inicijativom. Od 20. do 27. oktobra u Sidneju, čak 500 veterana iz 18 različitih država će se takmičiti u više od deset sportova. 

Meghan Markle je nakon vjenčanja do sada službeno posjetila samo glavni grad Irske Dab6lin. Privatno je letjela u Toronto, gde je ranije živjela. Princ Harry joj se tada nije pridružio, već je vojvotkinja to vrijeme iskoristila kako bi se družila sa starim prijateljima.