open-navfaktor-logo
search
Kontaktirali porodicu
Medžlis Islamske zajednice Sarajevo osudio iscrtavanje prijetećih grafita na vratima katoličke porodice u Sarajevu
Povodom informacije koju su prenijeli brojni portali o tome da je na vratima stana jedne katoličke porodice u Sarajevu, općina Stari Grad, ispisano više poruka prijetećeg sadržaja, Medžlis Islamske zajednice Sarajevo i Muftijstvo sarajevsko su kontaktirali dotičnu tročlanu porodicu, pružili joj svoju podršku i stavili joj se na raspolaganje.
15.12.2021. u 15:24
get url
text

- Takvo nešto je apsolutno neprimjereno i suprotno je našoj vjeri i kulturi - izjavio je glavni imam Medžlisa Sarajevo Abdulgafar ef. Velić.

Istakao je da je snažno osuđuje takve postupke.

- Ovaj postupak zaslužuje svaku osudu i ne odražava duh našeg grada - kazao je.

Na vratima stana katoličke porodice u Sarajevu jučer je osvanulo nekoliko prijetećih i uvredljivih poruka jer su na vratima okačili ukrase pred nadolazeće praznike, potvrđeno je iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Na vratima je istaknut božićni vijenac, a ispod je crnim markerom dopisano: "Hoćete li da vas kalašnjikovim išaram, imam ga?". U blizini je napisano i: "Tu sam katolici, da vas prekrstim" i "Hoće li neko sa mnom ta-ta?" uz ilustracije puške i potpis Emir.

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić rekao je kako je poruke napisao duševni bolesnik, kao i da će ova osoba uskoro biti smještena u adekvatnu zdravstvenu ustanovu.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.