SAD

Medvjed ušao u kuću u Coloradu, pa napravio rupu u zidu kako bi pobjegao

Objavljeno: 12.08.2019. u 13:56

Policija je pozvala stanovništvo da zaključavaju vrata i prozore kako bi spriječili ulazak neželjenih gostiju

FOTO: AA

Gladni medvjed tokom vikenda je ušao u kuću u Coloradu, u kojoj je prilikom bijega od policije napravio rupu u zidu. Policija u Estes Parku saopćila je kako je medvjeda najvjerovatnije privukao miris iz kante za smeće. U saopćenju policije na društvenim mrežama navodi se kako je medvjed napravio rupu u zidu i tako pobjegao.

-Radi vaše sigurnosti i medvjeda, molimo zaključajte sva vrata i prozore na kućama i vozilima. Neka vam provjeravanje da li su vrata i prozori zatvoreni postane rutina prije odlaska na spavanje ili izlaska iz kuće - pozvala je policija stanovništvo gradića u kojem su crni medvjedi česta pojava.

Upozorili su kako prethodna iskustva pokazuju da su medvjedi nalazili hranu u vozilima. U Coloradu se nalazi nekoliko hiljada crnih medvjeda koji često, u potrazi za hranom, ulaze u automobile i kuće. Savezni Odjel za parkove i životnu sredinu pozvao je građane da zatvaraju prozore i vrata kako bi spriječili ulazak neželjenih gostiju.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije