open-navfaktor-logo
search
Ljubitelji automobila
Međunarodni oldtimer cabrio skup u Sarajevu okupio učesnike iz pet zemalja
Prvi Međunarodni oldtimer cabrio skup okupio je danas u Sarajevu zaljubljenike u ove četverotočkaše iz pet zemalja, javlja Anadolu Agency (AA).
27.06.2020. u 13:57
get url
text

Tokom pandemije koronavirusa u bosanskohercegovačkoj prijestolnici danas vlada dobro raspoloženje.

Među prisutnima je bio i Enrico Sforza, ljubitelj oldtimer auta, koji je kazao da ovaj susret ima za cilj da donese osmijeh nakon toliko teških i tužnih dana, uzrokovanih širenjem koronavirusa.

- Imamo učesnike iz Italije, SAD, BiH, Srbije i Hrvatske. Trebalo je biti troduplo više učesnika ali trenutna situacija je takva da imamo sada oko 25 auta. Najstarije auto je 1957. godište. Sva auta su oldtimeri više od 30 godina - pojasnio je Sforza.

Vladimir Nikolić je na susret stigao iz Srbije.

- Došli smo da podržimo prvi međunarodni skup oldtimer cabrio vozila. Došli smo sa corvettom C1 1958. godište. Drago nam je da smo u Sarajevu na ovakvom događaju - izjavio je Nikolić za AA.

Kako je kazao, velika je vrijednost ovog oldtimera.

- Dovezli smo ga iz Amerike. Treću godinu je kod nas. Tek će da se restaurira od nule - dodao je Nikolić.

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić-Braco mišljenja je da je ova manifestacija organizovana u pravo vrijeme.

- Ovaj grad ima šta da pokaže, da se nešto lijepo dešava. Nismo uspjeli organizovati oldtimer susrete u maju. Nakon 18 godina morali smo prolongirati te susrete za kraj augusta ali su se ipak ljubitelji oldtimer cabrio vozila skupili. Imamo divnih modela - rekao je Husić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.