open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Međunarodni lanac droge: Podnesen izvještaj protiv 13 osoba, neki na Interpolovoj potjernici
Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a je u okviru nastavka akcije kodnog naziva "Staza" podnijela Tužilaštvu BiH izvještaj protiv 13 osoba o počinjenom krivčnom djelu organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.
28.02.2022. u 12:02
get url
text

Izvještaj je podnesen protiv 13 osoba, od kojih su neki nedostupni organima gonjenja i nalaze se na Interpolovoj potjernici.

Kako nezvanično saznajemo, Tužilaštvu su prijavljeni: Dragan Pejović, Mišo Miljanić, Stevan Kovačević, Milijan Mijović, Milan Rašević, Nedeljko Vuković, Dušan Lovrenović, Vladan Kovačević, Anđelko Milošević, Milan Milanović, Aleksa Mališ, Nemanja Prnjat i Miloš Kovačević.

- Postoji sumnja da su u periodu od 2020. godine do danas, kao organizovana kriminalna grupa neovlašteno trgovali opojnim drogama i oružjem na teritoriji BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Na ovaj način pripadnici grupe ostvarili su zajedničku ili pojedinačnu protivpravnu korist u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi. Policijski službenici nastavljaju pod nadzorom postupajućeg tužioca aktivnosti u ovom predmetu – saopćeno je iz MUP-a RS-a.

U akciji "Staza" do sada je oduzeto više od 400 kilograma marihuane koju je krijumčarila osumnjičena kriminalna grupa. Neki od osumnjilenih članova su ranije uhapšeni u ovoj akciji i podređen im je pritvor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.