open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Međunarodna potjernica za Aleksandrom Macanom, osumnjičenim za ubistvo sarajevskih policajaca
Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo. 
16.11.2021. u 15:01
get url
text

Istovremeno, na prijedlog Tužilaštva KS, izdata je naredba za raspisivanje međunarodne potjernice, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Podsjetimo, Aleksandar Macan, zet odbjeglog Milomira Savčića, optuženika za genocid u Srebrenici, prvoosumnjičeni je za ubistvo sarajevskih policajaca Šehovića i Vujinovića.

Pripadnici SIPA-e i MUP-a RS-a početkom mjeseca pretresli su njegove objekte u Lukavici i na Palama, a nekoliko osoba, među kojima i Macanova supruga, pozvano je u SIPA-u na informativni razgovor.

U sklopu te akcije pretresena je i Policijska stanica na Palama, u kojoj je zaposlena Macanova supruga.

Iz nezvaničnih izvora moglo se čuti da je Macanov DNK profik izolovan na mjestu ubistva sarajevskih policajaca, kao i da su istražitelji u njegovom stanu tražili i informacije o aplikaciji koja je korištena za komunikaciju u noći ubistva, u oktobru 2018. godine. Macan je ranije povezivan sa krađom automobila.

Macan je trenutno nedostupan bh. organima gonjenja, a prema nekim obavještajnim informacijama, nalazi se u Španiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.