open-navfaktor-logo
search
Senzacija u Kataru
Mediji ne štede Elf: Japan osramotio Njemačku! Šok, blamaža, debakl...
Fudbaleri Japana senzacionalnim preokretom savladali su Njemačku sa 2:1 u prvom kolu grupe E na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
23.11.2022. u 17:07
get url
text

Panceri su poveli u 33. minuti golom iz penala koji je postigao Ilkay Gundogan, ali su Samuraji preokrenuli u drugom poluvremenu kada su pogađali Ritsu Doan (75) i Takuma Asano (83).

Njemački mediji nisu bili blagonakloni prema svojim reprezentativcima.

- Debakl Njemačke na početku Svjetskog prvenstva - naslov je na Bildu, a u tekstu, između ostalog, piše:

- Ovo nije istina! Blamaža Njemačke na startu Svjetskog prvenstva. Izgubila je 2:1 od autsajdera Japana iako je imala vodstvo. Debakl podsjeća na gorki turnir u Rusiji 2018, kada je Njemačka ispala nakon grupne faze.

Ugledni Kicker bio je nešto blaži.

- Uprkos vodstvu, Njemačka je pokvarila početak Svjetskog prvenstva. Kao i 2018. protiv Meksika, Njemačka je izgubila svoju prvu utakmicu Svjetskog prvenstva. Elf nije bio besprijekoran, no Japanci u prvom poluvremenu nisu zaprijetili. Selektor Flick reagovao je pred kraj utakmice, uveo je Gotzea i Fullkruga, no nije pomoglo, već je postalo još gore. Njemačka je sada pod pritiskom - navodi se u tekstu Kickera.

Sport1 donosi tekst pod naslovom "Japan osramotio Njemačku".

- Šok na Svjetskom prvenstvu! Japan osramotio Njemačku - naslov je teksta u kojem piše:

- Njemačka je pokvarila početak Svjetskog prvenstva. Japan je šokirao Njemačku, koja je dugo razmišljala pa opet podbacila pred golom.
Panceri će za četiri dana imati novi veliki ispit, jer će igrati protiv Španije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.