open-navfaktor-logo
search
Portugalski stručnjak
Mediji blizak Romi: Mourinho odlučuje od Džeki i Florenziju
Mourinho je preuzeo Romu, iako će se u trening-kampu Trigoria pojaviti tek za dvije sedmice.
06.06.2021. u 09:35
get url
text

Portali bliski rimskom klubu, poput Laroma24.it, tvrde kako poznati portugalski stručnjak još od kraja maja u glavi sastavlja budući tim Rome.

Mourinho je u svakodnevnom kontaktu s direktorom Tiagom Pintom, a veliko trenersko ime u proteklom periodu analiziralo je trenutni igrački kadar Rome, što je moglo vidjeti i u nekim objavama na društvenim mrežama.

U nedavnoj izjavi za The Sun Mourinho je kazao kako će pratiti igre "njegovih" Spinazzole, Pellegrinija i Cristantea, a pritom je izostavio Florenzija, što bi vrlo lako moglo značiti da se fudbaler koji je bio na posudbi u PSG-u neće vraćati na Olimpico.

Osim Florenzija, neizvjesna je i sudbina Edina Džeke. Za razliku od Florenzija Dijamant ima ugovor do sljedećeg ljeta, ali i bolje šanse da ostane na Olimpicu, tvrdi Laroma24.it.

- Bosanac je svoj drugi dom pronašao u Rimu i neće mu predstavljati problem da tu odradi posljednju godinu ugovora. Ipak, prije nego donese odluku on želi razgovarati o svojoj ulozi u timu u sljedećoj sezoni - navodi pomenuti portal u tekstu kojeg je naslovio s "Mourinho odlučuje o Florenziju i Džeki".

Problem za sve bi mogla biti Džekina plaća. Sa 7,5 miliona eura po sezoni iskusni bh. napadač je najplaćeniji igrač Rome. Ipak, u redovima Vučice su svjesni i da bi vrlo teško mogli naći igrača koji je bolji od Džeke, a na čiju plaću bi izdvojili manje od onog što trenutno zarađuje Dijamant.

U posljednje vrijeme kao zamjena za Džeku spominjao se napadač Torina Andrea Belotti, no iako mu je ostala još samo godina ugovora, Torino za njegove usluge traži oko 30 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.