open-navfaktor-logo
search
Transparent Plavih
Mediji bliski Čoviću se obrukali: Kojem Šmitu su navijači Želje poslali poruku?
Jučerašnji derbi na Grbavici odigrali su Željezničar i Zrinjski, a pobjedu je odnio tim iz Mostara. 
09.10.2022. u 15:11
get url
text

Odličan ambijent, prepun stadion, dosta tenzija, što je i normalno za utakmicu u kojoj se sastaju ekipe prvenstveno sa tradicijom, ali i rezultatima koji su ove sezone sjajni za obje ekipe.

Dosta varnica je bilo na terenu i mimo njega, ali se sve na kraju završilo korektno, bez nekih velikih posljedica.

A onda jutros, kao grom iz vedra neba, je iskočio "skadalozan" događaj sa Grbavici.

Manijaci prijetili Christianu Schmidtu: Rahmet ti duši - jedan je od naslova koji se brzo počeo širiti mrežama. Uz najgnusnije poruke na komentarima, gdje se pozivaju OHR, institucije da reaguju, a sve je kao rezultat polučilo bespotrebnu mržnju govora i dodatno dizanje tenzija, a u hajku su se uključili i mediji bliski HDZ-u i lideru te stranke Draganu Čoviću.

Iako se na društvenim mrežama dignula velika zbrka oko transparenta koji su navijači Željezničara istaknuli tijekom derbija sa Zrinjskim postoji logično objašnjenje.

Da je bilo imalo sluha, pa se upitalo ili raspitalo onda bi se znalo da je poruka namijenjana navijaču Plavih Senadu Handžiću, koji je među ovdašnjom populacijom bio poznat kao Šmit, a koji je preminuo krajem septembra.

Da transparent nije posvećen visokom predstavniku dalo se naslutiti i iz činjenice da je visoki predstavnik rođen 1957. godine, a ne 1951. kako je istaknuto na transparentu. 

Stvaranje bespotrebne, dodatne tenzije u vremenu u kojem živimo je apsolutno bespotrebno i zaista je sramotno da se ovakve stvari dešavaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.