open-navfaktor-logo
search
Jedinstven događaj
Media regata na Neretvi: Zelenom rijekom za očuvanje okoline
Neretva Media Regata jedinstven je događaj koji je tokom vikenda na jednom mjestu okupio predstavnike mnogih medija iz Bosne i Hercegovine. 
07.07.2020. u 09:20
get url
text

Neretva Media Regata prerasta u tradiciju, a ovoga puta, peta po redu, održana je na prostoru općine Konjic. Udruženje građana "Zelena rijeka" iz Konjica, uz podršku Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH te općine Konjic nastavlja s pozitivnim akcijama među kojima je i ova regata.

Media Regata na Neretvi je reakcija udruženja na potrebe zaštite okoliša i prirode, te se, kroz održavanje regate, skreće pažnja javnosti na sve veću potrebu zaštite i educiranja o načinima očuvanja životne sredine, naročito vodenih površina. 

{$galerijaFotografija}

Desetine takmičara su se spuštali na relaciji od Glavatičeva do Džajića buka te su na trasi od oko 18 kilometara, mogli uživati u prirodnim ljepotama tog kraja. Jedan od ciljeva regate svakako je promocija prirodnih ljepota Konjica, kao i kulturno-historijske baštine ovog grada koji je bogat prirodnim resursima i u čijoj blizini se nalazi i Boračko jezero, dio Jablaničkog jezera, planina Prenj, dio sliva rijeke Neretve...

Media regata na Neretvi - 7. 7. 2020.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.