open-navfaktor-logo
search
Luda noć
Meč za pamćenje: Pokosila ih korona, jedva sastavili tim, postigli šest golova i prošli na penale
Rumunski FCSB (nekadšnja Steaua) odigrao je nevjerovatnu utakmicu protiv Bačke Topole u Srbiji.
18.09.2020. u 00:07
get url
text

Rumuni su izborili treće pretkolo kvalifikacija za Evropsku ligu u nevjerovatnoj utakmici odigranoj u nevjerovatnim okolnostima.

FCSB je prošao na penale. Duel je poslije 90 minuta ige i produžetaka okončan rezultatom 6:6! Penal-drama pripala je gostima.

Fortuna je bila saveznik rumunskog tima na ovom meču, ali u pripremi sigurno ne. Čak 18 fudbalera i članova osoblja bilo je pozitivno na koronavirus. Među njima su kapiten koji je smješten u bolnicu, trener kluba, fizioterapueti...Ukupno su Rumuni imali 14 fudbalera na raspolaganju, samo jednog više nego što nalaže UEFA protol. Bilo je pitanje da li će se utakmica uopće i igrati, a kada je stiglo zeleno svjetlo, a sudija označio početak susreta, nastala je prava ludnica.

Bačka Topola je poslije 15 minuta igre vodila 2:0. Gosti su golovima u 25. i 50. minuti poravnali na 2:2. U 51. minuti srbijanski tim ponovo dolazi do prednosti, a u 63. je bilo 3:3.

U trećoj minuti nadoknade FCSB je preokrenuo na 4:3, a već u narednom napadu domaćin je poravnao na 4:4. Utakmica je otišla u produžetke, gdje su viđena još četiri gola.

FCSB u 105. minuti vodi sa 5:4, a Bačka već u sljedećoj stiže do gola i novog poravnanja. U drugom produžetku Rumuni postižu i šesti gol, a Bačka tri minute prije posljednjeg sudijskog zvižduka dolazi do poravnanja 6:6.

Vrijedi istaknuti da su domaći igrali sa dva igrača manje. U 44. minuti isključen je Ponjević, a u 103. Silađi.

U izvođenju penala bolje se snašao gostujući tim, čiji su svi igrači bili precizni, dok je jedan igraČ Bačke promašio udarac sa 11 metara.

Najzanimljivije detalje sa utakmice pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.