open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EURO
Meč protiv BiH: Slovaci trebaju otvoriti šampanjac zbog UEFA-ine odluke
Fudbalska reprezentacija Slovačke utakmicu kvalifikacija za EURO protiv BiH dočekuje u sumornoj atmosferi.
25.03.2023. u 12:19
get url
text

VEZANI TEKST - Slovaci poručili navijačima BiH: Ne kupujte ulaznice!
 

Samo 3.500 navijača u Trnavi pratilo je prvi meč Slovaka na startu grupe J protiv Luksemburga. Prazne tribine govore o nezainteresovanosti navijača za nacionalni tim koji je u krizi, a poslije mršavih 0:0, ali i blijedog izdanja i ono malo ljudi što je došlo izviždalo je reprezentativce.

Slovaci će Zmajeve dočekati u Bratislavi i već sada imaju razlog da otvore šampanjac zbog odluke UEFA-e. Naime, poslije incidenata u Rumuniji tokom meča Lige nacija krovna kuća evropskog fudbala kaznila je Fudbalski savez BiH zabranom prisustva navijača na prvoj narednoj gostujućoj utakmici. A prva naredna utakmica je u Bratislavi.

Sigurno je da bi bh. navijači kako iz naše zemlje, tako i iz inostranstva okupirali slovačku prijestolnicu, naročito poslije dobre igre i rezultata na startu kvalifikacija protiv Islanda (3:0).

Fudbalski savez Slovačke je za utakmicu u Bratislavi poduzeo posebne mjere, ulaznice se prodaju samo u Slovačkoj, a zbog geoblokade kartu nije moguće kupiti iz druge države.

Naravno, jasno je da će neki navijači Zmajeva naći način da dođu do ulaznice i svog mjesta na tribinama, ali podrška neće biti onakva kakva bi bila da nije kazne UEFA-e.

Još su svježa sjećanja na posljednji meč Slovačke i BiH u Žilini 2013. godine kada su se Slovaci u svom domu osjećali kao gosti.

Utakmica Slovačka - BiH igra se sutra od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.