Na prijemu je kazala da je protekla godina bila veliki izazov za sport u svijetu pa tako i u BiH, te da vjeruje da će godina u koju smo zakoračili donijeti mnogo bolje dane za sportiste.

- Imamo priliku družiti se sa sportistima, koji zaista zaslužuju da nose zvanje zaslužnog sportiste BiH i vrhunskog sportiste međunarodnog razreda. Trinaest je zaslužnih i 14 vrhunskih bh. sportista u 2020. Jedni su stekli uvjete za zaluženu penziju, a drugi su ostvarili najveće rezultate u prethodnoj godini, koliko god je ona bila teška - kazala je Gudeljević. 

Ona smatra da iznos novca za poticaj ovih sportaša, ali i sporta općenito, treba biti veći, te se nada da će svi koji se nalaze u lancu odlučivanja u ovom segmentu života uvidjeti značaj sporta i sportista u društvu i da će se zajedničkim naporima poboljšati uvjeti njihovog života i rada u BiH.

- Ne kažu bez razloga da je društvo onoliko zdravo koliko su zdravi i uvjeti za razvoj sporta u društvu. Ministarstvo je ovim povodom realiziralo sav novac koji smo imali na raspolaganju, dakle 100.000 KM, koji danas odlazi u ruke najboljih. Želim uspješnu, zdravljem ispunjenu i uz mnogo bolje uvjete sportsku godinu svim koji se na bilo koji načun bave sportom - kazala je Gudeljević.