Nekadašnji UFC-ov prvak Conor McGregor žestoko je napao Gaethjea, a zatim je nastavio s uvredama na račun Khabiba Nurmagomedova, koji je trebao biti Fergusonov protivnik na priredbi UFC 249, ali je zbog pandemije koronavirusa morao odustati.

- Nemoj nikad više reći da predstavljaš tu slavnu zemlju, Sjedinjene Države. Nijedan istinski Amerikanac ne bi tako hvalio osuđenog člana džihadističke terorističke ćelije. Ti si slijepa budala, a ja ću završiti posao - napisao je McGregor na Twitteru, a zatim nastavio:

- Khabibe, ti si apsolutna sramota. Kao i obično skrivaš se kao pacov, baš kao što sam rekao mnogo puta. Ono što se znalo sada je dobilo potvrdu. Ti si sramota za borilačke sportove - napisao je McGregor.

Nurmagomedov je brzo uzvratio i to žestoko.

- Da, sjećamo te se. Bio si jako dobar one noći. Budi svoj, ne budi lažnjak. Ti pričaš o grljenju nogu? Nisi valjda zaboravio šta sam ti napravio? Očito pijan pišeš tvitove. Razbio sam te udarački, rasturio sam te u hrvanju i uništio te u "graplingu". Hvatao si zrak rukama i onda si odustao. I ne zaboravi što si rekao - "Ovo je samo posao" - bio je odgovor aktuelnog prvaka u nekoliko tvitova uz koje je i objavio fotografije iz borbe njega i Irca.