open-navfaktor-logo
search
Hat-trick Francuza
Mbappe potvrdio klasu: Barci ovo niko nije učinio od 1997. godine
Francuski napadač Kylian Mbappe bio je prvo ime susreta osmine finala Lige prvaka u kojem je njegov PSG nakon preokreta s 4:1 deklasirao Barcelonu na Nou Campu
16.02.2021. u 23:18
get url
text
get url
text

Mbappe je u pobjedu aktuelnih prvaka Francuske "ugradio" hat-trick, te je tako poslije 24 godine postao prvi igrač koji je Kataloncima postigao tri gola na domaćem terenu u jednom meču Lige prvaka.

Posljednji kojem je to pošlo za rukom je legendarni Andriy Shevchenko. Sadašnji selektor fudbalske reprezentacije Ukrajine to je uspio u dresu Dynamo Kijeva sada već daleke 1997. godine.

Osim Shevchenka iste godine je i kolumbijski napadač Faustino Asprilla u dresu Newcastle Uniteda uspio postići hat-trick na Nou Campu u jednom susretu evropske elite.

Na kraju vrijedi napomenuti da je zahvaljujući golovima postignutim na Nou Camp Mbappe postao treći na listi strijelaca prema golovima postignutim u eliminacionoj fazi Lige prvaka. Napadač PSG-a večeras je pretekao Zinedinea Zidanea (osam golova), a ispred njega su još samo Thierry Henry (12) i Karim Benzema (18).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.