open-navfaktor-logo
search
Francuz oprezan
Mbappe: Ništa nije riješeno, čeka nas težak revanš u Madridu
Paris Saint-Germain sinoć je u prvoj utakmici osmine finala UEFA Lige prvaka pobijedio Real Madrid sa 1:0, a gol odluke postigao je Kylian Mbappe u sudijskoj nadoknadi meča.
16.02.2022. u 11:50
get url
text

Francuski reprezentativac i jedan od najboljih napadača svijeta u solo-prodoru prošao je dvojicu defanzivaca Kraljevskog kluba, te razantnim i preciznim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže za prednost fudbalera tima iz Pariza uoči revanša u Madridu.

- Neymar je imao loptu. Izvukao sam se na stranu te sam kada mi je dodao došao u situaciju dva na jedan. Vidio sam da su se počeli povlačiti i znao sam što moram napraviti i kuda želim proći. Potom sam gađao Thibaut Courtoisu kroz noge i pogodio - izjavio je Mbappe, prenosi Anadolu Agency (AA).

I pored toga što je PSG nadigrao Real u prvoj utakmici kaže da ništa nije riješeno i da ih u Madridu čeka težak revanš susret za prolazak u četvrtfinale.

- Ovo su utakmice koje sam sanjao i uvijek sam spreman za njih. Jako smo željeli pobjedu i navijači su nam pružali podršku tokom cijelog susreta. Međutim, nije gotovo. Čeka nas težak revanš - kazao je Mbappe, a potom i diplomatski odgovorio na pitanje o sve više spominjanom prelasku u Real Madrid tokom predstojećeg ljeta:

- Igrač sam PSG-a. Sretan sam i uvijek dajem sve od sebe za ovaj klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.