open-navfaktor-logo
search
Jasna poruka
Mbappe i Lewandowski ne žele Svjetsko prvenstvo svake dvije godine
Ako želite kvalitetu, morate razmišljati o zdravlju igrača, poručili su Kylian Mbappe i Robert Lewandowski poručivši tako da se protive ideji o održavanju Svjetskog prvenstva svake dvije godine.
28.12.2021. u 11:12
get url
text

Mbappe i Lewandowski su svoj stav o FIFA-inim planovima za uvođenje SP-a svake dvije godine izrekli u Dubaiju na proglašenju Globe Soccer Awards, nagrade koja se dodjeljuje od 2010. godine, a koju dodjeljuje ECA, udruga evropskih profesionalnih klubova, u saradnji s EFEA, evropskom udrugom fudbalskih agenata.

- Svjetsko prvenstvo je poseban događaj jer se održava svake četiri godine. To je nešto izvanredno. To je događaj u kojem možda možete učestvovati samo jednom u životu. Kada bi se igralo svake dvije godine, to bi učinilo ovo takmičenje običnim, što se ne bi smjelo dogoditi - kazao je Mbappe koji je u Dubaiju proglašen za najboljeg fudbalera 2021. godine.

- Već sada igramo 60 utakmica godišnje. Evropsko, Svjetsko prvenstvo, Liga nacija... Volimo igrati, ali to je previše. Moramo se moći oporaviti, praviti pauze. Ako ljudi žele kvalitetu, emocije, dobre igre, morate poštivati ​​zdravlje igrača - istakao je reprezentativac Francuske.

Napadač Poljske i Bayerna je u Dubaiju dobio dvije nagrade, jednu za najboljeg strijelca godine koja nosi ime Diega Armanda Maradone, a drugu za najboljeg fudbalera po izboru navijača. Lewandowski je također odbio mogućnost održavanja Svjetskog prvenstva svake dvije godine.

- Ako želite navijačima dati nešto drugačije, morate pauzirati. Ako želimo igrati Svjetsko prvenstvo svake dvije godine, razina će pasti. Nemoguće je da tijelo i um budu učinkoviti na istoj razini - kazao je sjajni poljski napadač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.