open-navfaktor-logo
search
Ligue 1
Mbappe golovima obilježio Messijev debi za PSG
Fudbaleri Paris Saint-Germaina zadržali su maksimalan učinak nakon što su protiv Reimsa slavili sa 2:0 i upisali četvrtu ovosezonsku pobjedu u Ligue 1.
29.08.2021. u 22:40
get url
text

Koliko god veliko opterećenje bila priča o transferu u Real Madrid, kao i njegova želja da ode, Kylian Mabppe je i večeras pokazao zbog čega ga Kraljevi žele.

U 16. minuti susreta 22-godišnji napadač doveo je Svece u prednost nakon asistencije Angela Di Marije. Imao je brzonogi fudbaler i pet minuta ranije dobru priliku, no šutirao je pored gola.

Prvo poluvrijeme nije obilovalo velikim brojem šansi. Najbolju za domaći sastav u prvom dijelu imao je Moreto Cassama u 42. minuti kada je udarcem sa ruba šesnaesterca pogodio lijevu stativu gola Keylora Navasa, pa se na pauzu otišlo s minimalnom prednošću PSG-a.

Poslije šest minuta igre u nastavku Marshall Munetsi je zatresao mrežu gostiju iz Pariza. Ipak, njegov pogodak poništen je poslije intervencije iz VAR sobe jer je bio u nedozvoljenoj poziciji. Prethodno je Navas odlučno odbranio udarac glavnom El Bilal Tourea.

Videotehnologija imala je i posla u 64. minuti kada je Mbappe udvostručio prednost PSG-a, no ovoga puta je sve bilo u skladu sa pravilima. Napadač gostiju nije bio u ofsajdu pa je mogao proslaviti svoj drugi pogodak večera, treći u sezoni, a možda posljednji u dresu kluba iz Pariza.

Dvije minute nakon drugog gola ekipe iz francuske prijestolnice Mauricio Pochettino je na teren poslao najnoviju akviziju bogatog vlasnika kluba. Lionel Messi s brojem 30 na leđima zamijenio je Neymara i tako i zvanično debitovao za svoj drugi klub u seniorskoj karijeri.

Rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, pa su gosti stigli do četvrtog trijumfa u ovoj sezoni.

Ligue 1, 4. kolo:
Troyes - Monaco 1:2
Angers - Rennes 2:0
Clermont - Metz 2:2
Lens - Lorient 2:2
Strasbourg - Brest 3:1
Lille - Montpellier 2:1
Reims - PSG 0:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.