Kvar na točkovima

Mazda povukla više od 3.000 automobila

Objavljeno: 05.07.2019. u 18:05

Mazda Australia i Product Safety Australia kontaktirat će vlasnike kupljenih vozila pri čemu se popravak neće naplaćivati

Povučena su vozila prodata između 8. aprila 2018. i 21. juna 2019

Oko 3.000 novih vozila modela Mazda 3 povučeno je u Australiji zbog straha da bi mogli otpasti točkovi zbog grešaka nastalih u proizvodnji.

Povučena su vozila prodata između 8. aprila 2018. i 21. juna 2019, piše CNN.

Nalog za opoziv izdao je australski regulator sigurnosti potrošača Product Safety Australia, ističući zabrinutost zbog moguće neispravnosti šarafa na točkovima.

- Moguće je da tokom proizvodnje šarafi nisu do kraja bili pričvršćeni – navedeno je u izjavi regulatora, dodajući da to može utjecati na stabilnost vozila, povećati rizik gubljenja kontrole nad vozilom i rezultirati saobraćajnom nesrećom.

Mazda Australia i Product Safety Australia kontaktirat će vlasnike kupljenih vozila pri čemu se popravak neće naplaćivati. 

Sličan nalog izdat je u junu za isti model u SAD-u, pri čemu je povučeno 25.000 vozila. 

Mazda USA u svom je izvještaju rekla da "kontinuirano korištenje može dovesti do odvajanja točkova od vozila, što može dovesti do nesreće“, ističući pritom da nije prijavljen nijedan takav slučaj. 

Izvor:   CNN

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije