open-navfaktor-logo
search
U bokserskoj penziji
Mayweather za novi okršaj s MMA borcem traži pravo bogatstvo
U posljednje vrijeme u bokserskim krugovima se mnogo priča o mogućoj borbi između Floyda Mayweathera i UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova.
05.03.2020. u 12:43
get url
text

Prije nekoliko dana oglasio se i Dagestanac, koji bi pristao na borbu za Mayweatherom, ali po njegovim uvjetima.

- Ako želi borbu, neka dođe u UFC. Ja nisam bokser, također nisam ni hrvač, ja sam MMA borac. Ali, u slučaju da se budemo borili, imam jedan uvjet. Radit ćemo 11 rundi boksa, ali i da odradimo jednu rundu po MMA pravilima - rekao je Nurmagomedov, te dodao da bokser ima godina skoro koliko i njegov otac.

Američki bokser je i ranije ukrštao rukavice sa MMA borcima, a bilo je to u meču protiv Conora McGregora koji mu je donio zaradu od 300 miliona dolara.a

Postoji i varijanta u kojoj bi se mogao desiti i novi okršaj sa Ircem. Potvrdio je to i sam Mayweather.

- Razgovarali smo o meču protiv Conora McGregora i razgovarali smo o meču protiv Khabiba. Radimo na tome - rekao je Floyd, a prenosi Mirror, dodavši:

- Moja cijena za taj meč bila bi 600 miliona dolara. Ako bih riskirao sve što sam do sada postigao, onda to mora biti vrijedno toga. Prošli put smo ostali na otprilike 200 ili 300 miliona, ali vjerujem kako ove godine možemo to itekako nadmašiti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.