open-navfaktor-logo
search
Naljutio Engleze
Matić zbog NATO bombardovanja odbio nositi "poppy"?
Službenog razloga nema, no moguće je da je Matić skinuo mak s dresa zbog vojne intervencije protiv njegove zemlje nakon završetka rata u bivšoj Jugoslaviji, navodi The Sun
04.11.2018. u 14:45
get url
text
Nemanja Matić

Manchester United u subotu je golom Marcusa Rashforda u sudijskoj nadoknadi stigao do pobjede na gostovanju kod Bournemoutha rezultatom 2:1.

Engleski tabloidi primjetili su da srbijanski fudbaler Nemanja Matić na svom dresu nije nosio "poppy", cvijet maka u čast poginulim britanskim vojnicima u Prvom svjetskom ratu, ali s vreenom se značaj ovog obilježja proširio na sve druge vojne operacije u kojima su učestvovali.

Manchester United nije službeno komentarisao Matićevu odluku, niti je srbijanski fudbaler najavio da neće nositi cvijet, ali engleskim medijima je izvor iz Uniteda rekao da je riječ o Matićevoj ličnoj odluci.

Engleski tabloidi The Sun, Daily Mirror i Daily Star odmah su nakon utakmice objavili teoriju po kojoj je Matić odbio odati počast palim britanskim vojnicima zbog intervencije britanske vojske na Kosovu i u Srbiji u NATO-ovom bombardovanju 1999. godine.

- Službenog razloga nema, no moguće je da je Matić skinuo mak s dresa zbog vojne intervencije protiv njegove zemlje nakon završetka rata u bivšoj Jugoslaviji - navodi se u tekstu The Suna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.