open-navfaktor-logo
search
"Poppy" je problem
Matić se tek sjetio da je NATO bombardovao Srbiju?
U ranijim sezonama srbijanskom veznjaku nije smetalo nošenje simbola kojim se odaje poginulim britanskim vojnicima u Prvom svjetskom ratu
04.11.2018. u 20:32
get url
text
Matić Nemanja

Srbijanski fudbaler dospio je u žižu javnosti na Otoku nakon što je u jučerašnjem meču 11. kola engleske Premier lige, na gostovanju kod Bournemoutha, odbio nositi "poppy".

- Bombardovali ste mi zemlju, nema šanse da ja ovo nosim. Ako treba, spreman sam da odmah napustim klub i Englesku - saopćio je Matić ljudima iz kluba, a njegovu izjavu prenijeli su srbijanski mediji.

Matiću je ovo druga epizoda u Premiershipu. Nakon prve neuspjele u Chelseaju, otišao je u Benficu, iz koje se ponovo vratio na Stamford Bridge, ali kao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evropi.

Ipak, jedna stvar u cijeloj priči oko Matićeve "pobune" ipak nije jasna. Kako to da je u ranijim sezonama igrajući za Chelsea i Manchester United srbijanskom veznjaku nije smetalo nošenje simbola kojim se odaje poginulim britanskim vojnicima u Prvom svjetskom ratu, čije se značenje s vremenom prošilo i na poginule vojnike u drugim vojnim operacijama Velike Britanije?

Ili Matić, inače poznat kao veliki dobrotvor i humanitarac u svojoj domovini, nije znao šta "crveni mak" predstavlja ili se tek ove godine sjetio da je NATO, u čijem su sastavu i britanske snage, bombardovao njegovu zemlju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.