open-navfaktor-logo
search
Bivši fudbaler
Materazzi govorio o eventualnom dolasku Džeke u Inter
Materazzi smatra da Conte ima veliku priliku, jer ima sredstva i u velikom je klubu, s historijom koju treba poštovati i odličan tim
28.06.2019. u 10:54
get url
text

Marco Materazzi bivši je fudbaler Intera. Dres Neroazzurra nosio je deset godina, u razdoblju od 2001. do 2011.

Može se pohvaliti da je 2006. godine s reprezentacijom Italije osvojio naslov prvaka svijeta. Upravo taj Mundijal ostat će upamćen po njegovom sukobu sa  Zidaneom u finalu,  kada je legendarni Francuz nakon provokacija udario italijanskog reprezentativca glavom i dobio direktan crveni karton.

Materazzi je za Gazzettu dello Sport govorio o Interu, Conteu, eventualnom dolasku Džeke i Lukakua.

Ovaj 45-godišnjak mogao bi ostvariti saradnju i sa Joseom Mourinhom. Ukoliko "Special One" preuzme Newcastle, navodno, Materazzi će biti njegov saradnik.

Materazzi smatra da Conte ima veliku priliku, jer ima sredstva i u velikom je klubu, s historijom koju treba poštovati i odličan tim koji dovodi 70 hiljada ljudi na stadion.

Italijan se dotakao i mogućeg odlaska Icardija iz kluba, odnosno eventualnih pojačanja, a Džeko i Lukaku su na listi želja trenera Intera.

- Ne znam šta se događalo na relaciji Inter - Icardi u posljednjih nekoliko mjeseci, pa bi bilo nepošteno prema klubu da govorim o tome. Džeko i Lukaku su još uvijek jaki. Tokom prethodnih godina pokazali su mnogo toga, posebno Džeko u smislu kontinuiteta - izjavio je Materazzi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.