open-navfaktor-logo
search
Razgovori
Mate Rimac ulaže u turizam u Livnu, nudit će izlete i luksuzno kampovanje
Inovator i poduzetnik Mate Rimac i direktor firme Continental Adventure i predsjednik fondacije Linnovate Marin Mamuza danas su u zgradi Vlade Livanjskog kantona imali radni sastanak sa predstavnicima Vlade Kantona te razgovarali o dosadašnjim projektima i budućoj saradnji.
05.01.2023. u 21:09
get url
text

Sastanku su uime Vlade Kantona prisustvovali predsjednik Vlade Ivan Vukadin te ministri u Vladi Gordana Nakić, Dijana Puzigaća, Božo Perić i Draško Dalić.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim ulaganjima poduzetnika Mate Rimca u Livanjski kanton a konkretno su predstavljeni projekti ulaganja u turizam, u firmu Continental Adventure sa sjedištem u Livnu koja se bavi outdoor turizmom i marketinškim uslugama (foto, video i web) koja nudi jednodnevne i višednevne izlete, a trenutno i prvo glamping (luksuzno kampovanje) odmaralište na području Livanjskog kantona.

FOTO: Vlada Livanjskog kantona

Također, predstavljeno je ulaganje u tehnološki park Linnovate, te ulaganja u lokalne zajednice, među ostalima u DVD sv. Ana Lištani gdje je Mate Rimac donirao kupovinu vatrogasnog vozila i izgradnju vatrogasnog doma.

Uz predstavljena ulaganja u Livanjskom kantonu, na sastanku se razgovaralo o budućim ulaganjima i saradnji. Uz ostalo, bilo je riječi kako zaštititi prostor planine Krug, kao i o aktivnostima vezanim za proglašenje Dinare nacionalnim parkom.

Na kraju je od Vlade Kantona izražena zahvalnost za dosadašnja ulaganja, te podrška i spremnost za buduću saradnju, saopćila je Vlada Livanjskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.