open-navfaktor-logo
search
Engleska
Maštoviti spasioci izvukli psa zahvaljujući kobasici na dronu
Pas Millie nestao je na području grada Havant u jugoistočnom dijelu Hampshirea u Engleskoj i nakon apela uočen je na blatnjavom području na obali, u opasnosti zbog rastuće plime. 
22.01.2022. u 07:52
get url
text
Pas Millie

Kako je plima rasla, postajalo je jako opasno za Millie, a napori policije, vatrogasaca i obalske straže da je izvuku iz blatnog polja nisu uspijevali.

Tako su spasioci morali da budu maštoviti pa su došli na ideju da prikače kobasicu na dron i nadaju se da će miris poslastice odvesti Millie na sigurno. I uspjelo je. Millie je pratila kobasicu, što ju je dovelo na visočije, sigurnije tlo, piše The Guardian.

- Bila je to luda ideja - rekao je Chris Taylor, predsjedavajući tima za potragu i spašavanje Denmead.

Nakon provjere propisa Uprave za civilno zrakoplovstvo i provjere maksimalne težine pri polijetanju njihovih mašina, spasioci su izračunali da mogu pričvrstiti jednu kobasicu na dron.

- Jedan od lokalnih stanovnika na plaži odakle smo letjeli snabdijevao nas je kobasicama. Žena nam ih je skuhala i mi smo ih pričvrstili kanapom - kazao je Taylor.

Na radost spasilaca, Millie je uhvatila mamac.

- Da je nismo sklonili iz tog područja, naišla bi plima i bila bi u opasnosti da se udavi. To je bilo nešto što nikada ranije nismo probali – kobasice su bile posljednje sredstvo, jer nismo mogli do nje kajakom ili bilo kojim drugim putem - pojasnio je Taylor.

Zahvaljujući kobasici na dronu, Millie je ponovo odjurila, ali se konačno ponovo spojila sa svojom vlasnicom, Emmom Oakes, nakon što je uočena u unutrašnjosti iz močvare. Potrčala je prema Oakesovom ocu, Tonyju, i skočila mu u zagrljaj.

Emma Oakes, vlasnica psa, bila je, naravno, presretna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.