Masovna tuča u Starom Gradu: Zbog svađe oko parkinga završio na Maksilofacijalnoj hirurgiji

objavljeno: 25.04.2018. u 18:42

Četrdesetdevetogodišnji Dž. N. iz Sarajeva teško je povrijeđen u tuči više osoba koja se prethodnog vikenda dogodila u sarajevskoj općini Stari Grad.

Svemu je prethodio sukob zbog parking-prostora, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako navode iz MUP-a KS, u nedjelju oko 13 sati iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć obavijestili su pripadnike Prve PU da je istog dana u 12.20 sati, u ulici Oprkanj broj 7, došlo do tuče između više nepoznatih osoba, te da njihova ekipa na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univeriteta u Sarajevu prevozi Dž. N., koji je zadobio povrede.

- Odmah su na KUM upućeni policijski službenici, koji su zatekli lice Dž. N., rođen 1969. godine, iz Sarajeva i lice H. E., rođen 1960. godine, iz Sarajeva, koji su policijskim službenicima izjavili da je došlo do problema oko naplate i parkiranja vozila od gostiju hotela "Stari Grad", vlasništvo H. E., a koji graniči sa parking prostorom na kojem radi DŽ. N. - naveli su iz policije.

Dežurni ljekar na KUM-u KCUS-a je konstatirao da je H. E. zadobio lakše povrede, dok je kod Dž. N. utvrdio teške tjelesne povrede (između ostalog frakture nosa, vilice i nekoliko zuba) i on je hospitaliziran i zadržan na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju UKC-a Sarajevo.

- O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te nakon što lice Dž. N. pristupi u službene prostorije radi podnošenja usmene prijave na zapisnik, preduzeće se dalje mjere i radnje - naveli su iz MUP-a KS.