open-navfaktor-logo
search
Željeznice FBiH
Mašinovođa koji je povrijeđen u sudaru vozova prebačen na KCUS
    Tridesetpetogodišnji mašinovođa K. H. iz Sarajeva, koji je povrijeđen preksinoć prilikom sudara dva teretna voza na željezničkoj stanici u Donjoj Jablanici, prebačen je danas u Vojnu bolnicu Konjic da bi zatim bio prebačen na Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) na dalje liječenje, potvrdili su za Faktor iz Kantonalne bolnice Dr. Safet Mujić u kojoj je bio hospitaliziran.
24.08.2018. u 19:19
get url
text
Sudar vozova
Sudar vozova

Nije u pitanju pogoršanje stanja, kazao je dežurni anesteziolog dr. Golić, već je riječ o tome da je povrijeđeni osiguranik Kantona Sarajevo.

- U pitanju su teške tjelesne povrede, no stanje je stabilno. Nije bilo pogoršanja stanja. On je svjestan i komunikativan potpuno - kazao je dr. Golić dežurni anesteziolog, pojasnivši u kakvom stanju je pacijent otpušten.

Dodao je i da je na prijemu bio konfuzan i imao laganu amnezija, ali se brzo uspostavila svijest, te da ozbiljnih povreda na glavi nije bilo, tek posjekotina iznad lijevog oka, no da su povrede na koštanom sistemu,  tačnije donjim ekstremitetima. 

U nesreći koja se dogodila sat nakon ponoći poginuli su uposlenici Željeznica FBiH Fehmin Tučinović (47) i Jasmin Ćeranić (32), obojica iz Sarajeva.

Drugi mašinovođa, Jurenić Božidar (50) nije povrijeđen, a spasio se tako što je prije sudara iskočio iz lokomotive.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.